Lichaamsbehandeling

Lichaamsbehandelingen

Heeft uw lichaam behoefte aan ontspanning en rust? Heeft u wel eens spanningsklachten bijvoorbeeld aan de rug of nek? Face to Be biedt lichaamsbehandelingen met sterk ontspannende werking en zorgt ervoor dat de huid er beter uit gaat zien. U voelt de energie weer door uw lichaam stromen!
Het accent ligt vooral op het ontspannend en ontgiftend effekt waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd. Lekker in uw vel zitten krijgt een hele andere betekenis na één van deze lichaamsbehandelingen. U voelt zich als herboren door de speciale borsteltechniek, massage en lichaamspakking.

 

Ontspanningsmassage 

Duur ongeveer 45 min./60 min. 

Aanvulling ontspanningsmassage gemberpakking 

Duur ongeveer 20 min. 

De ontspanningsmassage met hoofdzakelijk als doel: kalmeren en ontspannen. Het hele lichaam inclusief het hoofd wordt middels zachte bewegingen tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

 

Lomi Lomi massage 

Duur ongeveer 90 min.

Lomi Lomi massage 

Duur ongeveer 120 min.

De Lomi-Lomi Massage vindt zijn oorsprong in Hawaii en Polynesië en wordt vaak "de koningin der massages" genoemd. Voor mij is het de ontspannenste massage die ik ken en is de ideale kennismaking met intuïtief bodywork, dat zelfs verder gaat dan het energetische niveau. Maar ze is veel meer dan een wellnessmassage!
Ze maakte deel uit van traditionele riten die gericht waren op het aanspreken van de hele persoon - lichaam, geest en ziel. Elke familie ontwikkelde zijn eigen massagestijl. De Hawaiiaanse kahuna's gebruiken dit lichaamswerk om mensen te reinigen, hun lichaam en geest met energie op te laden en in een heldere en harmonieuze staat te brengen zodat de energie (mana) in het lichaam weer vrij kan werken.
De Lomi combineert technieken uit andere massages, bijvoorbeeld uit de Klassieke massage, uit de Ayurvedische en de Thaise massage. De combinatie van al deze stijlen is ook een van de belangrijkste redenen waarom de Lomi Lomi internationaal wordt beschouwd als de "koningin onder de massages".
Tijdens de Lomi masseren we niet alleen met onze handen, maar ook met onze onderarmen en ellebogen. Zachte en harmonische bewegingen worden afgewisseld met krachtige massagebewegingen met bodywork. Je masseert spieren en bindweefsel. Gewrichten worden losgemaakt en gemobiliseerd. Het lichaam wordt zacht passief gestrekt en de speciale lomi-grepen creëren een gevoel van zweven.
Dit maakt de Lomi een zeer afwisselende massage. En tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen van de gemasseerde persoon geactiveerd. Deze energetische en intuïtieve massage is een waar feest voor de zintuigen en kan je helpen voor je mentale en fysieke balans.

 

Kahi Loa massage

Duur ongeveer 75 min.

De Kahi Loa is een reis die je gaat maken aan de hand van elementen uit de natuur. Denk je bij vuur aan een kampvuur of een kaars en wat is je gevoel daarbij? En dat ervaren door het vuur in je lichaam te voelen.
Kahi Loa bestaat uit zeven segmenten. Elk van hen verwijst naar een van de zeven elementen: Ahi – vuur, Wai – water, Makani – wind, Pohaku – steen, La’au – planten, Holoholona – dieren, Kanaka – mensen. Kahi Loa is een energetische en intuïtiefe massage die uitgevoerd wordt over de kleding heen. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. Het is een lichte aanraking die het lichaam uitnodigt om te herstellen, te balanceren en het zelfgenezend vermogen aan te spreken en heeft een heerlijk harmoniserend effect op kinderen en volwassenen en is ook nog eens leuk. Deze massagevorm leidt in korte tijd tot diepe ontspanning, geeft veel kracht, verhoogt de vitaliteit en levensvreugde, vermindert spanning en blokkades, ondersteunt loslaten, vermindert stress en regenereert het lichaam en bevordert lichaamsbewustzijn. Kort om brengt lichaam, geest en ziel in harmonie.

 

Borstelmassage met lichaamspakking 

Duur ongeveer 1,5 uur - Reinigen, borstelmassage met squalaan, bodypakking - inclusief eigen borstel cadeau bij de eerste lichaamspakking

Lichaamsmassageborstel 

Borstel speciaal gemaakt uit agave (cactusvezel) en paardenhaar

Door de Borstelmassage voelt u zich als herboren door de speciale borsteltechniek en de lichaamspakking. Deze behandeling bestaat uit reiniging, borstelmassage, squalaanolie, bodypakking. Het zorgvuldige borstelen van de droge huid leidt o.a. tot: activering van doorbloeding, stimulering van het lymfesysteem, verbetering van de celstofwisseling, bevordering van celvernieuwing, versterking van het immuunsysteem of vermindering van cellulitis. Door het borstelen worden niet alleen de dode huidcellen verwijderd maar de huid tevens perfect voorbereid tot het opnemen van alle voedingstoffen die in de pakking zitten. De squalaanolie en de pakking worden over het gehele lichaam aangebracht met een masserende techniek om het goed over de huid te verspreiden en de werkstoffen al licht in de huid te masseren. Vervolgens wordt het lichaam toegedekt met een verwarmingsdeken en kan de pakking onder invloed van de aangename warmte gedurende 30 minuten haar werking doen. De warmte zorgt tevens ervoor dat alle werkstoffen diep in de huid en circulatiesystemen kunnen doordringen. Tot slot wordt het lichaam ingesmeerd met de ultrarijke en voedende bodylotion om de huid weer af te sluiten en uitdroging geen kans te geven.

 

Nek en decolleté behandeling 

Duur ongeveer 75 min - reinigen, ampul met hyaluronzuur en fase 2 actieve regeneratie, massage, thermo modellage, afsluitende verzorging.

Nek en decolleté worden vaak beschouwd als de "stiefkinderen bij de lichaamsverzorging". Maar ze verdienen ook aandacht en liefdevolle behandeling. De huid van nek en decolleté is van nature dunner dan op de rest van het lichaam en bevat nauwelijks onderhuids vetweefsel. Vaak lijden hals en decolleté aan een chronisch gebrek aan vocht en de huid heeft daarom al vroeg de neiging om rimpels te vormen. Deze behandeling verfijnt de teint, verhoogt de elasticiteit van het weefsel en maakt de borstcontouren strakker.
Door de warmteontwikkeling die onder het masker ontstaat, worden aangebrachte verzorging en werkstoffen beter naar de diepere huidlagen geleid. De toepassing leidt tot een betere doorbloeding en verstrakking van de huid. Het hyaluronzuur en de fase 2 actieve regeneratie zorgen voor extra vocht en bevorderen de regeneratie van de huid.
Tip om het effect van de behandeling te verlengen: Masseer het decolleté een of twee keer per week zachtjes met een lichaamsborstel. Rosel Heim heeft de perfecte borstel hiervoor. Dit schoonheidsritueel stimuleert de microcirculatie van het weefsel. Het resultaat is een betere doorbloeding van de huid die er op de lange termijn frisser en stralender uitziet.

Hoofd-, nek en schoudermassage

Duur ongeveer 60 min.

Hoofd-, nek en schoudermassage 

In combinatie met oormassage, duur ongeveer 75 min.

Oor-, Hoofd-, Nek- en Schoudermassage: Deze massage richt zich vooral op de klachten die voorkomen ter hoogte van het hoofd, de nek en de schouders. De massage stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Met deze massage voelt u na afloop direct resultaat en weer meer bewegingsvrijheid.

 

Oorreflexmassage   

Duur ongeveer 45 min. 

Geheimen van een Oorreflexmassage: Wist u dat alle organen van het lichaam positief te beïnvloeden zijn via het oor? Een oormassage activeert reflexpunten die in verbinding staan met plaatsen in het lichaam. Zo staat de oorlel voor het hoofd en de rand van de oorschelp voor de ruggengraat. Het bevorderen van de doorbloeding van de oren, verbetert ook de circulatie van het hele gezicht. Dit heeft een gunstig effect op bijvoorbeeld adertjes in het gezicht (couperose), acne en vochtophopingen rond de ogen.